+385 99 28 76 145 Luka, +385 99 42 89 281 Kruno drvene.kuce.zrinscak@gmail.com

A FRAME DRVENE KUĆE

Drvene montažne A frame kuće, kroz povijest koristile su se najčešće kao planinske kuće na većim nadmorskim visinama  zbog velike otpornosti na snijeg. Veliki nagib krova omogućio je lakše čišćenje snijega uz gotovo nikakvo opterećenje na konstrukciju krovišta.

Danas a frame kuće se grade na svim područjima i klimama ne samo zbog funkcionalnosti već i zbog svojeg jednostavnog luksuza spojenog s prednostima lake drvene konstrukcije. To čini A frame kuće niskoenergetskima. Drvena montažna A frame kuća predstavlja pojam kuće čiji je nagib krova veći od 55 stupnjeva a stranice krova se hvataju direktno na pologu kuće. Kuću od klasične također razlikuje što ima samo dva vertikalna zida, to su dva čelna zida. Bočne stranice kuće su ujedno krov i zidovi tako da je uvelike pojednostavljena izolacija i grijanje A frame kuće.

Drvenu konstrukciju A frame kuće čine okomiti rogovi minimalne širine 18 centimetara koji ujedno služe kao i nosiva konstrukcija i prostor za izolaciju. Drvene kuće A oblika postaju popularan izbor među ljubiteljima prirode i arhitekture. Ovaj jednostavan, ali elegantan dizajn često se usklađuje s okolišem, bilo da se radi o obali, planinama ili ruralnim područjima.

PREDNOSTI DRVENIH MONTAŽNIH KUĆA

Niskoenergetska gradnja

Niskoenergetska gradnja u suvremenoj arhitekturi može biti moderna, praktična, povoljna i napredna. Ako je pritom riječ o gradnji na kontinentalnim i gorskim predjelima, A frame kuće se za mnoge pokazuju kao idealan izbor. Također, odlične su za postavljanje solarnih panela zbog svojih kosih površina krova. Korištenje ekološki prihvatljivih materijala i tehnologija pridonosi stvaranju kuća koje ne samo da se sjajno uklapaju u prirodu, već i smanjuju svoj ekološki otisak. Solarni paneli, visokokvalitetna izolacija i efikasno korištenje prirodne svjetlosti postali su standardni elementi u modernim A-frame projektima.

Estetska privlačnost i raznolikost stila

Jedan od ključnih čimbenika koji čini A frame kuće privlačnima jest njihova estetska privlačnost. Ovaj jednostavan oblik ima univerzalnu atraktivnost koja se može prilagoditi različitim stilovima. Često se koristi za vikendice u prirodi, gdje se njegova izdužena struktura savršeno uklapa u okoliš.Visoki prozori koji se protežu od poda do vrha krova omogućavaju obilje prirodne svjetlosti, stvarajući osjećaj prostranosti unutar kuće. Osim toga, A frame kuće često imaju otvoreni tlocrt koji potiče protok zraka, stvarajući ugodnu atmosferu tijekom cijele godine.

Funkcionalnost i prilagodljivost

Unatoč svojoj jednostavnosti, A frame kuće su izrazito funkcionalne. Njihova konstrukcija omogućava učinkovito korištenje prostora, često s galerijama ili potkrovljima koja povećavaju ukupnu kvadraturu. Ove kuće su popularne među onima koji traže praktičnost bez gubitka estetskog izgleda. Unutarnji raspored se može prilagoditi vašim potrebama. A mnoge imaju i opciju da možete dograditi dom u svakom trenutku ako odlučite da vam treba više mjesta.

Troškovna efikasnost i brza gradnja

Ono što mnoge najviše privlači je činjenica da je zbog suhe gradnje useljenje moguće odmah po završetku, a graditi se može tijekom cijele godine. Drvene montažne kuće A frame  ekonomičan su izbor. Jednostavna konstrukcija i manje potrebni materijali čine ih pristupačnijima u usporedbi s nekim drugim oblicima arhitekture. Brza gradnja također znači da investitori mogu ubrzo uživati u svojem novom domu bez dugotrajnih i složenih procesa.